CHP o projeye de karşı çıktı

Her fırsatta Türkiye'yi ileriye taşıyacak projelere karşı çıkan CHP'nin İstanbul Milletvekili Yedekci, "Biz hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye'nin geleceği ve itibarı açısından yapılan büyük projelere her fırsatta takoz olan CHP aynı yolda devam ediyor.CHP'li vekil Gülay Yedekçi, haddini aşan ifadeler kullanarak 'Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceklerini' söyledi.

Yedekci, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun gündemine "torba yasanın" geldiğini belirterek, kendilerinin de bu vesileyle Kanal İstanbul Projesi'nin yasal alt yapısının hazırlanma çalışmalarından haberdar olduklarını söyledi.

YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Yedekci, "torba yasayla" çeşitli kanunlarda değişikliklerin önerildiğini ve hukukun arkadan dolanılmasının söz konusu olduğunu savunarak, "CHP olarak daha önce Anayasa Mahkemesine giderek iptal ettirdiğimiz maddeler tekrar aynı şekliyle getiriliyor ve sanki hiç iptal edilmemiş gibi bir intiba yaratılmaya çalışılıyor. Torba yasanın asıl amacının, su yolu adı altında isimlendirilen Kanal İstanbul Projesi'nin hayata geçirilme çalışması olduğu kanaatindeyiz." diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul için ölümcül tehlikeye sahip olduğunu ileri süren Yedekci, proje güzergahı içerisinde yer alan su havzaları, ormanlar ve birinci derece doğal sit alanlarının yok edileceğini öne sürdü. Yedekci, "Biz, hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili toplumsal muhalefetin harekete geçeceğine eminiz." ifadelerini kullandı.

25 Nis 2017 - 14:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler