TFF'den Suriyeliler için futbol sahası

Türkiye Futbol Federasyonunun Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde yaptırdığı futbol sahası törenle açıldı.

Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde yapımı tamamlanan sentetik çim sahanın açılış töreninde Suriyeli öğrenciler, Türkçe şarkılar seslendirdi ve gösteri sundu.

TFF Temsilci İşleri Direktörü Baki Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, burada kalan Suriyelilere duyarsız kalmadıklarını ve bu kapsamda sahayı yaptıklarını kaydetti.

"Herkes için ve her yerde futbol" diyerek sahayı yaptırdıklarını ifade eden Şahin, Suriyeli çocukların yüzünden mutluluğun, umudun eksik olmaması temennisinde bulundu.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ise Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde 8 bin 50 kişinin kaldığını ve okul çağındaki öğrencilerin eğitimlerine burada devam ettiğini söyledi.

Suriyelilerin başta sağlık olmak üzere ihtiyaçlarının Türkiye tarafından karşılandığını belirten Uygur, onları kardeş olarak gördüklerini dile getirdi.

Kampta 5 oyun parkının bulunduğunu anlatan Uygur, "Dört basketbol sahamız var. Futbol sahası önemli bir ihtiyaçtı, tam da bu sırada TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu Altınözü ve Yayladağı ilçesine iki saha yapma kararı aldılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bu saha çocuklarımızın yüzünde hoş bir tebessüm oluşturdu." diye konuştu.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da savaşın ilk başladığı günden itibaren Suriyelilerle evlerini, aşlarını paylaştıklarını belirterek, bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilirken, TFF tarafından hazırlanan ve içerisinde futbol topu, atkı ve tişörtlerin yer aldığı hediyeler çocuklara dağıtıldı. Daha sonra protokol üyelerinin topa vuruşuyla Suriyeli çocuklar sahada maç yaptı.

Programa, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, TFF Genel Sekreter Vekili Mustafa Baltacı, AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 21:37

18 Nis 2017 - 18:09 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler