Pazarcık ve Gaziantep'ten Nurhak Aligöl Yaylası’na koyunlarını otlatmak için gelen yaylacılar, sabah saatlerinde başlayan kuvvetli kar yağışı nedeni ile sürüleriyle birlikte mahsur kaldı.
Ulaşım sıkıntısı yaşanan bölgede, yaylacılardan birinin yürüyerek cep telefonunun çektiği bir bölgeye ulaşıp Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan yardım istemesi üzerine jandarma ekipleri ve durumdan haberdar edilen AFAD ekipleri yaylacıları kurtarmak için seferber oldu.
Kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaştığı bölgede kurtarma ekiplerinin yaylacılara ulaşabilmesi için iş makineleri devreye sokuldu. Açılan yoldan ilerleyen kurtarma ekipleri mahsur kalan yaylacılara ulaştı. Kadın ve çocuklardan başlayan kurtarma operasyonunda yaklaşık 30 kişi bölgeden alınarak Nurhak Öğretmenevi’ne getirildi.
Kaymakam Cihat Koç tarafından karşılanan yaylacılar sağlık ekipleri tarafından taramadan geçirilip sıcak yemek ikramında bulunuldu. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Kaymakam Koç, çocuklara çikolata ikramında bulundu.
Alınan ihbarın ardından harekete geçildiğini belirten Kaymakam Koç yaptığı açıklamada: “Gaziantep ve Pazarcık ilçemizden hayvanlarını otlatmak için Nurhak Aligöl Yaylası’na gelen vatandaşlarımız yoğun kar yağışı nedeni ile mahsur kaldıkları ihbarında bulundu. Bunun üzerine devletimizin bütün gücünü seferber ederek vatandaşlarımızı kurtardık. Vatandaşlarımızı öğretmenevimizi açarak burada ağırlıyoruz. Öncelikle sağlık taramasından geçirdik. Allaha şükür hepsinin sağlığı iyi. Otuza yakın vatandaşımız askerimiz ve AFAD ekiplerimizce kurtarıldı. Kurtardığımız vatandaşlarımız birçok küçükbaş hayvanın telef olduğunu kalanının yayladaki mağaralara alındığını ifade etti. konuyla ilgili çalışmamız devam ediyor “ifadelerini kullandı.
Kurtarılan vatandaşlardan Hülya Uçar: “Kar yağışıyla birlikte çok zorluk çektik. Bir metreye yakın kar yağdı. Allah razı olsun jandarma ekiplerimiz gelerek bizi kurtardı” ifadelerini kullandı.
Hasan Uçar ve İmam Sulakdağ’da, sabah saatlerinde kar yağışının başlamasıyla zor anlar yaşadıklarını belirterek jandarma ekiplerinin kendilerini kurtardığını söyledi. Mahsur kalan vatandaşlar “Allah devletimizden razı olsun. Bizi kurtardı, buraya getirdi. Karnımızı doyuruyorlar. Burada güven içindeyiz, devletimiz bizim için daha ne yapsın ifadelerine yer verdi.
Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.