Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı 13 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 43 bin TL'yi aştı!

Türk-İş verilerine göre açlık ve yoksulluk sınırındaki büyük artışlar dikkat çekti. Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1136 TL artarak 13 bin 334 TL'ye çıkarken, yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 TL birden arttı ve 43 bin 433 TL'ye fırladı.

Türk-İş, eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı.

Türk-İş verilerine göre dört kişilik bir aile için eylül ayında açlık sınırı bir ayda 12 bin 198 TL'den 13 bin 334 TL'ye yükseldi.

Ağustos ayında 39 bin 733 TL olan yoksulluk sınırı da eylülde 43 bin 433 TL'ye çıktı.

Araştırmaya göre bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise 17 bin 336 TL'ye çıktı.

YILLIK GIDA ENFLASYONU YÜZDE 84

Araştırmada, Ankara'da dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının aylık yüzde 9,31 arttı, yıllık artışın ise yüzde 84,04 olduğu belirtildi.

Türk-İş açıklamasında "Uygulanması gereken gelir politikasında esas olması gereken, gelirlerin gerçek enflasyon seviyesinden daha fazla artmasıdır." denildi.

TÜİK'in aylık enflasyon verileri öncesi açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

30 Eyl 2023 - 13:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Bugün genel seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?
Tüm anketler