Elbistanlı rapçi Velet'in 'Deprem' şarkısının sözleri Başkan Gürbüz'e ait

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremin ardından kaleme aldığı şiir, rap sanatçısı Velet tarafından bestelendi.

Elbistan doğumlu rapçi Talip Gören’in (Velet), Elbistan'da çekimlerini yaptığı ' Deprem' isimli şarkı tüm müzik platformlarında yayınlandı. Klip hayranları ve deprem bölgesindeki vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

6 Şubat’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yaşadıklarını, gördüklerini ‘Deprem’ simiyle dizelere aktaran Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Acılarımız elbette ki unutulacak gibi değil. Kaybettiğimiz canlarımızın bu şiir ve beste vesilesiyle ruhlarımızda ve hafızalarımızda nasıl bir yere sahip olduğunu gösteriyor.” dedi.

Gürbüz, “ Pazarcık merkezli ilk depreme evimde yakalandım. Elbistan’da 3 bina yıkılmıştı ve tüm ekiplerimizle binaların başında çalışmalara başlamıştık. İkinci depreme ise kurtarma faaliyetlerinin koordinasyonu için gittiğim kaymakamlık binamızda yakalandım. 2000 enkazın olduğu şehrimizde adeta kıyameti prova etmiştik. Depremin olduğu gün akşama doğru enkazlardan birinin başında, kurtarma çalışmaları esnasında 7-8 yaşlarında bir çocuk gözüme çarptı. Üstü başı toz içinde ama son derece sakin, etrafındaki koşuşturmaları seyrediyordu. Senenin en soğuk günlerinden biri olmasına rağmen üstündekiler de çok kalın değildi. Yanına gittim, ailesi kayıpmış. Hemen o an yanımda olan arkadaşlarımdan birine emanet edip, ailesini bulmasına yardımcı olmasını istedim. O kadar sakin, o kadar uyumlu, o kadar işleri zorlaştırmayan bir hali vardı ki, çok dokundu o tavrı. Ailesini kaybetmiş ama panik yapıp ortalığı birbirine katmıyordu. Yaşadığımız trajedinin şehirdeki çocukların hepsinin büyüdüğünü görmüştüm onun tavırlarında. O hengâmede adını sormak aklıma gelmedi ama çok şükür ailesine teslim edilmiş çocuğumuz. Bunun gibi şahit olduğumuz veya olmadığımız bir çok hikaye var Elbistan’da. İşte bu duygularla bir anda dökülüverdi kelimeler kendiliğinden. Daha sonra bir vesileyle Elbistanlı rap sanatçısı Velet’e bahsettim bu şiirden. Çok ilgilendi. Yaşananları unutturmamak adına bu şiiri bestelemek istedi, memnuniyetle kabul ettim. Bugün de klip yayınladı. Bu sürecin bir parçası olmama vesile olan Velet’e de özellikle teşekkür etmem istiyorum. Böyle duyarlı sanatçılarımız olduğu için çok şanslıyız… Son olarak, bu depremi ve yaşadığımız acıları yıllar geçse de unutmayacağız. Bir daha böyle acılar yaşamamak için yapılması gereken ne varsa acilen yapacağız. Böylece kaybettiğimiz canlarımızın ruhları da müsterih olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Velet de sosyal medyasından yaptığı paylaşımda “6 şubatı unutmadık, unutmayacağız. Memleketim Elbistan’da acılarını paylaştığımız dünya güzeli insanlarla çekimlerini gerçekleştirmiş olduğumuz yeni şarkımız “Deprem” an itibari ile yayında. Bu acıları bir daha yaşamamak umuduyla..” ifadelerine yer verdi.

16 Eyl 2023 - 07:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.

02

Cem Çam - başkanlığı bıraksın besteciliğe başlasın belediyecilikten başka her şeye aklı yetiyor saolsun

Yanıtla . 5Beğen . 2Beğenme 17 Eylül 00:22
01

Fatih Yalçinöz - Kahvaltı salonunda saklanırkenmi yazmış ???

Yanıtla . 4Beğen . 1Beğenme 16 Eylül 07:44


Anket Bugün genel seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?
Tüm anketler