Çınar ve Söğüt ağacı demir korkulukları yuttu

Elbistan'da bir kamu kurumu ile mesire alanında su kenarında bulunan çınar ve söğüt ağacı, kıramadığı demir parmaklıları içine alarak büyümesini sürdürdü.

+1
Haber albümü için resme tıklayın

Köprübaşı Mahallesi ve Pınarbaşı Mesire Alanı'nda bulunan yaklaşık 30 yıllık çınar ve söğüt ağacının içinden geçen demir parmaklıklar görenleri şaşırtıyor. Ziraat Mühendisi Harun Dal, çınar ve söğüt ağacının içinden geçen demir parmaklıkları görünce çok şaşırdığını belirterek, "Daha önce başka şehirlerdeki parklerde bu şekilde demirleri yutan ağaç görmüştüm. Bu uzun zamanı kapsayan bir durumdur. Yaşanan gelişme ağaçlarında diğer canlılar gibi bir savunma mekanizmasının olduğunu, kendi yarasını onarma ve ortama uyum sağlama mekanizmasının olduğunu gösteriyor. Bu durumun bir ismi yok. Ağaçlar oluşan yaraları kapatma adına bu şekilde bir gelişim sergiliyor. Bunu uzun zamana yayarak görüntüleyebilseydik ağaç küçükken rüzgarında etkisiyle oluşan yaraları ağacın kendi hasarını onarma mekanizmasıyla demiri zamanla içine aldığını görürdük" dedi. Dal, "Ağacın demiri yutması nedeniyle bir enfeksiyon durumu olabilirdi. Fakat ağaçlar bu durumu ekarte etmişler. Ortama uyum sağlayarak gelişimini sürdürmüşler. Demirin ağaç içerisinde zamanla çürümesi ağaç için çok önemsizdir. Demirin ağaç içerisinde çürümesi için uzun zaman geçmesi gerekmektedir. Bu ağaçtan bir yaprak analizi yapmamız gerekse, bu demirin ağacı demir minareli olarak muhtemelen desteklediğinide göreceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 16:56

01 Nis 2015 - 16:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Bugün genel seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?
Tüm anketler