Elbistan, depremin gölgesinde sandık başında

Elbistan'da vatandaşlar oy kullanma işlemine başladı. Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulunulan iki ayrı oy pusulası aynı zarfa koyularak sandığa atılacak. Oy verme işlemlerinin sonucunda sayıma cumhurbaşkanı oy pusulalarıyla başlanacak.

Elbistan'da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, bugün sabah 08.00 itibarıyla başladı. Oy verme işlemi 17:00'a kadar sürecek.

Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kurulacak. 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullanacak. Cumhurbaşkanı adaylarından hiçbirinin, yapılacak seçimde salt çoğunluğu sağlayamaması halinde 28 Mayıs'ta ikinci tur oylama yapılacak. Bunun için daha önce YSK tarafından hazırlanan seçim takvimi işleyecek.

ELBİSTAN'DA 87 BİN KİŞİ OY KULLANACAK

Kahramanmaraş genelinde14 Mayıs Pazar günü 754 bin seçmen, yaklaşık 150 konteyner da oy kullanacak. Bu sayı Elbistan'da ise 87 bin 671 olarak açıklandı.

Diğer ilçelerde ise  Afşin 53 bin 125, Andırın 25 bin 637, Çağlayancerit 16 bin 393, Ekinözü 7 bin 491, Göksun 35 bin 39, Nurhak 8 bin 577, Pazarcık 46 bin 968, Türkoğlu 47 bin 929, Onikişubat 281 bin 829, Dulkadiroğlu 142 bin 622 kişi oy kullanacak.

14 May 2023 - 07:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Bugün genel seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?
Tüm anketler