Şehit Uzman Çavuş Mustafa Can Toprağa Verildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe'nin (22) cenazesi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kalfe'nin cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından Afşin ilçesine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra helallik alınmak üzere Alpaslan Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Ailesi ve yakınları şehit Kalfe'nin tabutuna sarıldı, bir süre gözyaşı döktü. Bekar ve biri kız 5 kardeşi olan şehit Mustafa Can Kalfe'nin naaşı, Ulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Koyuntepe Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazeye katılan protokol üyeleri, baba Ali Kalfe'ye taziye dileklerini iletti. Oğlunun üniformasını giyen baba Kalfe, bir kişinin slogan atması üzerine, "Burası siyaset yeri değil. Hakkınızı helal edin o bize yeter" dedi. Oğlunun tabutuna sarılan baba Kalfe, "Hakkım helal olsun yiğidim. Şehidim, yavrum" diye gözyaşı döktü. Şehidin ağabeyi Osman Kalfe'nin vatani görevini yaptığı ve kardeşinin acı haberini de izne geldiği sırada aldığı öğrenildi. Bu arada yakınlarının görevini bırakmasını istediği şehidin, "Vatanıma seve seve hizmet etmek istiyorum" dediği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 10:38

22 Şub 2016 - 17:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler