Şehit Polis Mustafa Katırlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Özel Harekat Polislerinin PKK'lı teröristlerle çatışmaya girmesi sonucu Şehit olan 24 yaşındaki Kahramanmaraş'lı Mustafa Katırlı, Pazarcık'ta düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mustafa Katırlı'nın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına konulan şehit polis Katırlı için Pazarcık Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil, Uğur Dilipak ve İmran Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin ailesi, yakınları ile çok sayıda polis ve vatandaş katıldı.ŞEHİT ANNESİ: GÜLE GÜLE KUZUM Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken şehit polis Katırlı'nın diyabet hastası olan babası Ali Katırlı'yı Vali Mustafa Hakan Güvençer, annesi Muhterem Katırlı'yı ise kadın polisler teselli etti. Şehidin annesi Muhterem Katırlı, oğlunun ardından gözyaşı döktü, 'Güle güle kuzum' diyerek ağıt yaktı. Şehit Katırlı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ikindi vakti İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kaldırılan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Şehit polis Katırlı'nın cenazesi vatandaşların açtığı dev Türk bayrakları eşliğinde Hacı Ahmet Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.AİLESİNİ 4 GÜN ÖNCE ZİYARETE ETMİŞ Şehit polis memuru Mustafa Katırlı'nın, en son geçen çarşamba günü Ankara'da şehit olan arkadaşı Mustafa Yavaş için Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda düzenlenen törene katıldıktan sonra Diyarbakır'a dönerken Pazarcık'ta oturan ailesini birkaç saatliğine ziyaret ettiği öğrenildi. 2'si kız, 4 çocuklu ailenin ikinci çocuğu ve bekar olan şehit polis Mustafa Katırlı'nın, şark görevini tamamlamasına rağmen terörle mücadele için gönüllü olarak Diyarbakır'da kaldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 17:16

06 Ara 2015 - 17:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler