Elbistan Belediyesinden Pınarbaşı Açıklaması

Elbistan Belediyesi, Pınarbaşı Ceyhan Nehri kaynağındaki yosun üremesi nedeniyle oluşan görüntüden dolayı Kamuoyu açıklaması yaptı.

Elbistan Belediyesinden yapılan açıklamada "Değerli Elbistan halkımız, Pınarbaşı mevkiindeki Ceyhan Nehri KAYNAĞI yani suyun karaya çıkış bölgeleri ve ırmak halinde Kahramanmaraş Büyükşehir sınırları içerisindeki akan nehir yatağı Büyükşehir Kanunu Madde 7 gereğince Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır. Bu kanunla 2014 yılından itibaren Ceyhan Nehri kaynağının bakım ve temizliği, Ceyhan Nehrinin Elbistan ilçe sınırlarındaki nehir yatağının temizlik ve bakımı hatta sair ilçelerdeki nehir yatağının bakım ve temizliği Büyükşehir Yasası Madde 7 gereği Büyükşehir Belediyesine aittir.

"KARIŞTIRILMAMALI"

Bu çerçevede 2014 yılından itibaren kaynak kısmı ve nehir yatak kısmı Elbistan Belediyesi yetki ve sorumluluğunda değildir. Ceyhan kaynağındaki park (Sultan Abdülhamit Han parkı) Elbistan Belediyesine aittir. Suyun kaynak kısmı ile park kısmı karıştırılmamalıdır.

"IRMAK VE KENARLARI AYRI"

Ceyhan ırmağının şehir içinde ki akan bölgesinin kenarlarındaki Nehir Hastanesi gibi Milli Eğitim Müdürlüğü gibi Ceyhan Camii gibi kara parçaları nasıl ki ırmak yatağı ile ilgili değilse Ceyhan Nehri kaynak kısmı ile park kısmı da ayrıdır.

Değerli Elbistanlılar; 2009-2014 yılları arası gerek kaynak kısmı gerekse ırmak yatağı Elbistan Belediyemiz tarafından mükemmel bir şekilde temizlenmiştir. Eğer yetkili kurum kaynak kısmını belediyemize devir ederse tekrar temizleriz veya talep gelirse her zaman yardıma hazırız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Elbistan Belediyesi kontrolündeki Pınarbaşı / 2013

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 20:52

03 Mar 2017 - 20:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler