Elbistan Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşme Sevinci

Elbistan Belediyesinde 70 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Hizmet İş Sendikası ile toplu iş sözlemesi görüşmeleri için masaya oturan Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, yaklaşık 4,5 saat süren görüşmede 70 işçiyi kapsayan anlaşmayı imzaladı. Kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri sonunda, işçilerin maaşlarına seyyanen 15 TL zam yapılırken yüzde 12 oranında artış sağlandı. Tarafların anlaşması sonucunda açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, "İşçilerimiz bunu hak ediyor. Verebileceğimizin en yükseğini verdik. Aileleriyle, sağlık sıhhat içinde bu verdiğimiz ücretleri güle güle harcasınlar. Her iki tarafa da hayırlı olsun" dedi. Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, iki yıllık süreyi kapsayan anlaşmanın ilk yılında işçi maaşlarına 15 liralık artıkla birlikte, ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci altı ay için de 6 olmak üzere toplam 12 oranında artış sağlandığını söyledi. Şube Başkanı Çınar, "Toplu iş sözlemesinin ikinci yılında ise enflasyın artı 3 puanlık artışın işçi maaşlarına yansıtılacaktır. İşçilerimiz adına güzel bir sözleşme olduğuna inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 15:56

26 Şub 2016 - 13:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler