"Dev yatırım gölgelenmeye çalışılıyor"

Elbistan Devlet Hastanesi’nin yapımcı firması KLV İnşaat şantiye şefi Timuçin Evci, dev yatırımın karalama kampanyalarıyla gölgede bırakılmaya çalışıldığını söyledi.

Evci yaptığı açıklamada; “Son günlerde hem sosyal medyada hemde bazı yerel gazetelerde, hızlı yapılan imalat olduğu için zemin kalkmalarının meydana geldiği ve zemin bozuk gibi haberler çıktığı için müteahhit firma adına açıklama yapma gereği duydum.

Elbistan Devlet Hastanesi nitelikli bir hastane, deprem izalatörlerine sahip bir hastane. Kapalı alanı 50 bin metre kare olan modern bir hastane. Son zamanlarda Türkiye’deki yapılan hastaneler arasında kalitesiyle kendinden söz ettiren bir hastane. Bir işin hızlı yapılması, kalite eksikliği olduğu anlamına gelmez. Bu hastane denetim birimlerinin sıkı takibinde yapılmıştır. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın kontrolleri de sürekli gerçekleşti. Müeteahhit firma olarak, mimar ve mühendisler olarak bizde tüm aşamalarında buradaydık.

"TOPLASAK 10 METRE KARE YOK"

Elbistan Devlet Hastanesine hızlı, özverili ve düzgün imalat yapıldı. Eski hastaneden yeni binaya geçerkende makine taşımalarında bazı bölgelerde kısım kısım döşemelerde tahribat olması gayet normaldir. Bir yerel gazetede yayınlanan, toplasak 10 metre kare gibi bir yer yapmayan bir yerde hasar oluşması, imalatların genel olarak böyle olduğu anlamına gelmiyor. Elbistan Devlet Hastanesi kusursuz ve eksiksiz olarak geçici kabule giren bir hastanedir. Bu konu Kamu Hastaneleri Birliğinden de teyit edilebilir. Denetimi çok sıkı bir şekilde yapılan hastanedir. Teknik olarak baktığımızda imalatın ve malzemelerin hakkı verilerek yapılan bir hastanedir.

"MAKSADINI AŞAN BİR HABER"

Elbistan’da yerel bir gazetede çıkan haberden bahsedecek olursak, Hastane 50 bin metre kare kapalı alana sahiptir, buda 50 bin metre kare döşeme demektir. Taşınma sırasında veya devamında oluşan 10 metre karelik bir hasarın oluşması, sanki 50 bin metre karelik alanın tamamında hasar oluşmuş gibi ön plana çıkartmak, devasa yatırımı gölgede bırakmaya çalışmak ve hizmeti buraya kazandıranlara haksızlık etmek demektir. Buda maksadını aşan bir haberdir.

"ÇALIŞMALAR BEDELSİZ YAPILACAK"

Elbistan Devlet Hastanesi 2 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde firmamızın garantisi altındadır. Herhangi bir hasar yada arıza olması durumunda sözleşme gereği firmamız zaten bunları onarmakla mükelleftir. Kaldı ki, hastanenin hizmet vermeye başladığı andan itibaren zaten firmamızın personelleri hastanedeki çalışmalarına devam etmektedirler. Konunun tarafımıza bildirilmesinin ardından personelimiz gerekli malzemelerin siparişlerini firmamıza geçmiş, firmamız da malzemelerin temini noktasında çalışma başlatmıştır. Hasara uğrayan kısımlarda kesin çözüm için personelimize talimat verilmiştir. Zeminde kısmen oluşan çok ufak bir tahribat lokal onarım veya tamamen değişime tabi tutulacaktır ve kesin kabule kadar bedelsizdir.

Hastanenin genel bakışında önemli bir başarı ortadadır. Yapılan bu maksatlı haberlerin bu başarının önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Buna benzer maksatlı haberlerin veya açıklamaların yapılması durumunda hukuki yollara başvuracağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 22:37

24 Nis 2017 - 16:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler