CHP'li vekil yakalanan teröriste 'Saygılı Çocuk' demişti

Nurhak'da, yaralı olarak ele geçirilen teröristlerden Gürbüz Topçu'nun, Hüseyin Aygün'ü 2012'de kaçıran PKK'lı grupta yer aldığı olduğu ortaya çıktı.

Nurhak'ta, 2 teröristin öldürüldüğü çatışmada yaralı olarak ele geçirilen 'Azad Cüngüş' kod adlı Gürbüz Topçu'nun, Tunceli'nin Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit etmesinin yanı sıra, CHP 24'üncü Dönem Milletvekili Hüseyin Aygün'ü de kaçırdığı ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri, 12 Ağustos 2012 tarihinde Ovacık'taki parti çalışmalarının ardından Tunceli'ye dönerken aracının önünü kesilerek alıkonulan ve 48 saat sonra serbest bırakılan Hüseyin Aygün'ün de PKK'lı terörist Gürbüz Topçu tarafından kaçırıldığını belirledi.

AYGÜN: SAYGILI ÇOCUKLAR

Hüseyin Aygün kendisini dağa götürüp iki gün alıkoyan teröristlerden 'genç arkadaşlar' diye söz etmesi ve eylem için 'iki günlük dağ maceram' ifadesini kullanarak olayı sempatik göstermesi kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. 

Aygün kendisini kaçıran teröristlerle ilgili olarak, "Ellerinde silah olan insanlar yönünden barış isteğinin dile getirilmesi bence çok önemli. 6-7 kişilik genç bir gruptu. Çok saygılı çocuklardı. Sarıldılar, öptüler. Burada bulunan kardeşlerini sakın unutma abi dediler" demişti.

# Chp, , pkk, , terörist

29 Ağu 2017 - 23:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler