"Başkanım diye kendime rant sağlayacak değilim"

Aksu TV’de Ali Öztürk ile Kadraj programına konuk olan  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Afşin ile ilgili bir çok soruya yanıt verirken, ilçenin yeniden şekillendirilmesi için hazırlanan 1/1000’lik imar planı konusunda  verdiği yanıtta; “ben başkanım diye rant sağlayacak halim yoktur. Kendi arsamız da yeşil alana gitti. Aile bireylerimiz de buna gönül rahatlığı ile razı olup, itiraz dahi etmediler.” diye konuştu.

Kadraj Programına konuk olan  Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Afşin Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verip, Ali Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

Afşin’de bu güne kadar yapılamaz denilenleri yapmayı sürdürdüklerini belirten güven ilçede şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları aktardı güven açıklamalarında  Afşin içesinin 1000000 metre kare sıcak asfalt ve kilit parke yola kavuşturulduğunu belirterek, Afşin’de şimdiye kadar iki cadde vardı ancak, 2014 yılından itibaren kendi üretim tesislerimizi kurarak  Afşin’e yaptığımız hizmetler ile birlikte ilçenin her yerinin ana caddeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Yaptıkları hizmetleri aktaran güven programın son bölümünde ise  Afşin’in gelişimine önemli katkı sağlayacak olan 1/1000’lik imar projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Güven, imar planını yeni yol ya da cadde açma esaslı değil,  Afşin’in yeniden şekillendirilmesi projesi olarak düşünüldüğünü ifade etti. Yeni imar planı ile  Afşin ilçesinin yeniden şekilleneceğini belirten güven, 1/1000’lik imar projesi çalışmasının askı sürecinde olduğunu belirterek; “Projeyi hazırlayanlara kesinlikle müdahale edilmemiştir.  Afşin İlçesinin istikbali ile oynamaya kimsenin hakkı da, yetkisi de yoktur. Neticesinde yeni imar planı ile birlikte bizim de 8 dönüm arsamız yeşil alan olarak belirlenmiş. Arkadaşlar çalışma neticesinde,  ‘neden kendi arsan olduğunu söylemedin’ dediler. Ben de,  başkanım diye kendime rant sağlayacak halim yoktur. Doğrusu neyse o dedim. Sağ olsunlar abilerim de, ablalarım da, amca çocuklarım da iyi yapmışsın. Doğru yaptığın her konuda arkandayız diyerek katkı sağladılar. Dolayısı ile  Afşin’in ikbali söz konusu olduğunda,  Afşin’ deki her bir vatandaşımız gibi kendi akrabalarım da fedakarlık gösterdiler. Onlarada teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 18:32

12 Eki 2017 - 14:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler