Adana'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

Haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis istemiyle dava açılan eski 4. sınıf emniyet müdürleri Pamukçu ve Özcan'ın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan eski 4. sınıf emniyet müdürleri Haluk Pamukçu ve Nezir Özcan'ın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Haluk Pamukçu hazır bulundu. Nezir Özcan ise tutuklu bulunduğu Kocaeli Cezaevinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkeme başkanı, geçen celse mahkeme savcısının esas hakkındaki mütalaasını verdiğini hatırlatarak, sanık ve katılan avukatlarından esas hakkındaki savunmalarını vermelerini istedi.

Özcan, savunmasında, hakkındaki ByLock suçlamasını kabul etmezken, aleyhine verilen ifadeleri de reddetti.

Pamukçu ise mahkemeye yazılı savunma gönderdiğini belirterek, eklemeler yapacağını söyledi.

Darbe girişimi gecesi Seyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını anlatan Haluk Pamukçu, "O gece hiçbir kimseye cebir ve tehditte bulunmadım. 'Gelen Türk askeri, onlara mı sıkacaksınız, onlara direnmeyin' demedim. Aramızda konuşurken 'Saat 03.00-05.00'de gelirler' sözünü ironi olarak söyledim." dedi.

Pamukçu daha sonra esas hakkındaki savunmasını yapmak üzere süre talep etti.

Mahkeme başkanı da Haluk Pamukçu'nun yazılı savunması ile ilgili başka mahkemelerde yargılanan sanıkların ifadelerini okudu. Bu sırada, S.A. isimli bir sanığın, örgüt içindeki istihbaratçılar arasında Haluk Pamukçu'nun da bulunduğunu söylediği aktarıldı.

Pamukçu, aleyhine ifade veren bazı kişileri tanımadığını, iddiaları kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, her 2 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için 9 Nisan'a erteledi.

Sanıklar Haluk Pamukçu ve Nezir Özcan hakkında "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçlarından dava açılmıştı.

21 Mar 2018 - 17:24 - Genel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler