Esnafa işsizlik maaşı verilecek

Esnaf için işsizlik fonu kurulması için çalışma başlatıldı. Yeni fon, esnafa ilave maliyet getirmeyecek. Dükkanını ve işyerini kapatan esnaf, belirli bir süre işsizlik maaşı alacak.

İflas gibi elinde olmayan nedenlerle (mücbir sebep) dükkanını-işletmesini kapatmak zorunda kalan esnafa, işsizlik maaşı geliyor. İşçilere işsiz kaldığında maaş ödemesi yapan İşsizlik Fonu'nun benzerinin esnaf için de kurulması için çalışma başlatıldı.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalara göre; mücbir sebeple esnaf dükkanını kapatırsa belirli bir süre belirlenen miktarda fondan maaş alabilecek. Ne kadar süreyle ve hangi miktarda ödeme yapılacağına ise henüz karar verilmedi. Hazine'nin belirli bir sermaye koyacağı fon için esnaf ve sanatkar odaları da belirli miktarda bütçelerinden destekte bulunacak. Esnafın aidatlarından bir miktar 'Esnaf Fonu'na gidecek. Ancak esnafa ilave herhangi bir maliyet yüklenmeyecek. Fon kurulması için yasal düzenleme yapılacak. İşsizlik Fonu benzeri bir yapının esnaf için de kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını aktaran üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Esnafın elinde olmayan nedenlerle dükkanını kapatması halinde ona az da olsa bir destek sunmayı planlıyoruz. Çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki günlerde ödeme miktarı ve süresine ilişkin detaylar da netleşecek" dedi. Esnafa işsizlik maaşı verilmesinin yanı sıra düşük faizli kredi çalışmasının da kapsamının genişleyeceği belirtiliyor. Esnaf Fonu kurulmasına yönelik çalışmalar sürerken, işsiz kalan işçilere İşsizlik Fonu'ndan ödenen miktarın da artırılması gündemde.

07 Ara 2016 - 12:43 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler