EMYO’da Kariyer Gelişim Merkezi Açıldı

Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında Elbistan Belediyesi öncülüğünde, Elbistan Meslek Yüksekokulu (EMYO) ve Elbistan Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında, EMYO’da Kariyer Gelişim Merkezinin açılışı yapıldı.

İlçemiz genelinde iş edindirme faaliyetleri için sürdürülen ve AB hibe projesi ile ortak yürütülen proje kapsamında EMYO da Kariyer Gelişim Merkezi açılışı yapıldı.

Açılışa Elbistan Belediye Başkan Vekili Ali Murat Duran, İş-Kur İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Çelik, EMYO Müdürü Mustafa Küsek, Belediye Meclis Üyesi ve Vinsa-Pen Bölge Bayi’nde Arif Öztürk, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Elbistan Belediye Başkan Vekili Ali Murat Duran yaptı. Konuşmasında, “Bu organizasyona Belediye Başkanımız Durmuş Küçük’ün şehir dışında olması sebebiyle Belediye Başkan vekili olarak katılıyorum. Öncelikle belediye başkanımızın haziruna selamlarını, katılımcılara ise tebriklerini iletmek istiyorum.

Gerçekleştirilen bu çalışmanın temelinde amaca ulaşması için verilen bir mücadele ve yüklenilen bir mesuliyet yatmaktadır. Emeği geçen herkese öncelikle şükranlarımı iletmekteyim. Burada çalışmanın teknik detaylarına girmeyeceğim.

Belediye başkanımız 2009 yerel seçimlerini kazanmasının hemen ardından, şehrimizin sorunlarını tek tek tespit etmekle işe başlamıştır. Çeşitli başlıklar altında tespitler yapılmış ise de en önemli başlığı ilçemizde yaşanan işsizlik sorunu oluşturmuştur

İşsizlikle mücadele, her ne kadar hükümet politikası olsada yerel ölçekte yaşanan bu yangına elbette kayıtsız kalınamazdı. Çünkü ekmek, bir ailenin kurulması, ayakta kalmasıdır. Çünkü ekmek, bir ailenin onuru ile yaşamasıdır.

Çözüm için Belediye Başkanımız, Türkiye de ilk ve tek olan belediye iş-kur’un krulması talimatı vermiş; bu kurum vasıtasıyla iş arayan binilerce kişiye çalışacak bir iş, evine götürecek bir aş bulunmasına aracılık edilmiştir.

Belediye İŞKUR vasıtasıyla yürütülen bu çalışmada, en rahat iş bulunan ve en çok kazanç elde edenler ise elinde ustalık belgesi bulunan işçilerimiz olmuştur. Bu işçilerimiz Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde yüksek maaşlar almak suretiyle rahatlıkla çalışmışlar ve iyi kazançlar elde etmişlerdir.

Daha sonraları. Eğitim merkezleri vasıtasıyla bu tarz mesleki eğitimlere belediyemiz, defaatle yardımcı olmuş ve kaynak sağlamıştır.

Değerli hazirun bu organizasyonun kapsamı içerisinde yer alan eğitim çalışması geleceğe dair çok kazançlı bir yatırım olmuştur. Bu sebeple eğitim alan kardeşlerimize belediyemiz adına canı gönülden kutluyorum. Hepsine hayatları boyunca alın terleri ile helalinden kazandıkları bol bol kazançlar diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Meclis Üyesi ve Vinsa-Pen Bölge Bayi’nde Arif Öztürk gençlere önemli bilgiler verdi.

Program İş-Kur İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Çelik’in katılımcı gençlere slayt gösterisi ile sona erdi.

26 Nis 2017 - 19:38 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler