350 Öğrenci 15 Metrelik Türk Bayrağı ile Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Sarıkamış harekâtının yıl dönümünde Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 15 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü.

Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri,  Sarıkamış harekâtının yıldönümünde şehitleri anmak adına bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü Şardağ eteklerinden son buldu.

Düzenlenen yürüyüş ile ilgili konuşma yapan Okul Müdürü Erdal Şakalar şunları söyledi:’’ Çocuklarımıza tarih bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Çanakkale ve Sarıkamış çok önemli muhaberelerimizdir bizlerde bu konuda Sarıkamış’ın yıl dönümü nedeniyle şehitlerimize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu ve bu vatanı kazanmak için birçok savaştan geçen şehitlerimizi anlamak adına soğuk havada böyle bir yürüyüş düzenledik. Bizler iyi meslek adamı yetiştirmenin yanı sıra iyi bir vatandaş ve geçmişine sahip çıkan bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz.’’ dedi. 

Sarıkamış Yokluk ve Sefalet İçinde Yaşanmış Bir Destandır!

Tarih Öğretmeni Elif Şakalar ise şunları söyledi: "Öğrencilerimizin bu vatanın kolay kazanılmadığını öğrenmeleri ve o duyguyu bir nebzede olsa hissetmeleri için yürüyüş düzenledik. Gençlerimizin içerisindeki vatan sevgisini bir kez daha ortaya çıkardık. Sarıkamış bir destandır yokluk, sefalet içerisinde yaşanan bir destandır bizlerde bu sebeple böyle bir yürüyüş düzenledik hem çocuklarımıza hemde çevremize Sarıkamış duygusunu hissettirmek istedik" dedi. 

Sık sık 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarının atıldığı yürüyüş Şardağ eteklerinde son bulurken Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Okulu salonunda düzenlenen konferans ile son buldu.

22 Ara 2017 - 14:50 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler