CHP'den aşure ikramı

Elbistan'da Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı tarafından aşure günü etkinliği düzenlendi.

Ahmet Karacabey Caddesi'ndeki parti binası önünde yapılan aşure ikramına vatandaşların ilgisi yoğundu.   CHP İlçe başkanı İnan Bulut, aşure etkinliğinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Muharrem ayında Hz.Hüseyin'in Kerbelâ'daki acısı başta olmak üzere On iki İmamlar'ın acılarını anmak ve anlamak için Muharrem Mâtemi tutulur. Muharrem Matemi'nin amacı: Bu türlü acıların bir daha yaşanmaması için gerekli olan insanlık değerlerini ve öğretisini özümsemektir.Matem süresince bıçağa ve kesici aletlere el sürülmez, kurban kesilmez ve et yenmez. Matem boyunca hiçbir canlıya eziyet edilmez. Kimsenin kalbini kırmamak, dili ile kimseyi incitmemek, kimse hakkında dedikodu yapmamak Mâtem Orucu'nun temel ilkesidir. Sağlığı yerinde olanlar oruç tutarlar. Matemden amaç, kendine eziyet yapmak değil, kötülük ve katliamların bir daha olmaması adına anmak ve unutmamaktır. Bizde bu geleneğin devamı olarak ilçe binamızın önünde halkımıza aşure ikramında bulunuyoruz.Bu vesile ile tüm halkımızın Muharrem ayı boyunca yaptıkları ibadetlerinin,hizmetlerinin hak katında kabul olmasını,ülkemizde ve dünyada yaşanan haksız ölümlerinin son bulmasını diliyorum" diye konuştu.

# Chp, , elbistan, , aşure

20 Eki 2016 - 13:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistan Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Olay değil haberi geçen ajanstır.



Anket Elbistan'da belediye başkanı kim olmalı?
Tüm anketler